De ce sa alegeti frigiderele - congelator ENGEL?

De 52 de ani (din 1962), pasionatii de aventura s-au bazat pe ENGEL ca sa pastreze lucrurile reci sau chiar congelate cand sunt “pe teren” – fie ca vorbim de mancare, bautura sau alte produse.

Proiectat pentru racire sau congelare

Frigiderele – congelator Engel sunt complet reglabile, perfecte pentru a pastra mancarea sau alte produse la rece – sau chiar congelate. Puteti controla nivelul de racire de care aveti nevoie. Daca aveti o cutie cu sandwich-uri cu carne, legume, fructe si bauturi, o temperatura de 3.5 ºC este perfecta. Pentru mancare congelata, chiar inghetata, dati la minim si aparatul ENGEL va raspunde fara ezitare.

Compatibil cu surse de curent continuu sau alternativ (AC / DC)

Majoritatea frigiderelor / congelator ENGEL lucreaza pe curent continuu 12/24V si 230V curent alternativ. De fapt sunt suficient de inteligente ca sa stie diferenta si comuta automat intre alimentarea cu curent continuu si cel alternativ – un mare avantaj pentru posesorii de ambarcatiuni care trec de la alimentarea de la bord la cea de la ponton si invers, pentru cei care calatoresc in rulote sau isi petrec vacantele cu cortul, in camping. Deasemeni convenabil pentru cei care doresc sa-si conecteze frigiderul ENGEL la priza 220V cand se intorc acasa din calatorie.

Folosirea eficienta a puterii de la baterie.

Intrebati pe oricine se bazeaza pe curentul din baterii pentru o perioada lunga de timp si va incepe sa va povesteasca despre putere, consum, amperi pe ora si eficienta. Aici compresorul cu motor oscilant ENGEL straluceste cu adevarat.

Motorul cu oscilatii nu are nevoie de curent mare la pornire, asa cum necesita motoarele traditionale din compresoarele clasice. In functie de model, frigiderele / congelator ENGEL consuma intre 0,5 si 3,6 Amperi pe ora. In mod obisnuit, atunci cand trebuie sa pastreze temperatura constanta, consumul unui frigider ENGEL este SUB UN AMPER pe ora!

Folosirea  frigiderului ENGEL cu panouri solare

Datorita eficiente sale, frigiderele / congelator ENGEL lucreaza foarte bine cu panouri solare portabile. Luati legatura cu furnizorul Dvs. de panouri solare portabile pentru a afla exact ce tip de solutie vi se potriveste.

Consideratii asupra instalarii

Frigiderul / congelator ENGEL este proiectat pentru a fi portabil, dar daca vreti sa-l folositi intr-un loc fix, asigurati-va ca aveti aprox. 5 cm liberi in jurul fantelor de ventilatie.

Trecerea de la o sursa de curent la alta.

Cand sunteti plecat in expeditie iar masina nu este pornita peste noapte sau dupa ce ati oprit generatorul, frigiderul ENGEL pastreaza produsele reci, datorita inchiderii etanse cat si izolatiei de calitate. Cu toate acestea, sunt cativa factori de care trebuie sa tineti seama (cat de des deschideti capacul, temperatura exterioara, cat de mult va ramane oprit etc.) ca urmare va recomandam sa verificati din cand in cand situatia si eventual sa faceti cateva teste inainte de a pleca de acasa.

Toate acestea fiind spuse si facute, credem ca veti fi de acord: Atata timp cat va doriti o iesire reusita, frigiderul ENGEL este singura solutie fiabila. 

     Sectiune prin compresorul SawaFuji      Motor cu oscilatii SawaFuji - schita

Da, avem concurenta! …desi nu foarte mare in Africa si in Australia, acolo unde chiar conteaza… fiindca acolo frigiderele – congelator ENGEL domina piata…

Revenind… tehnologia concurentilor nostri este impartita, in principiu, pe doua clase:

1. Refrigerare termoelectrica

Racitoarele termoelectrice functioneaza pe principiul efectului Peltier, curentul este aplicat direct unui semiconductor, obtinand astfel o suprafata fierbinte si una rece. Ele pot raci sau incalzi.

Parti negative
Rezultatul este o racire mediocra, in cel mai bun caz. De fapt, multi client sunt profund dezamagiti de performante. Unitatile termoelectrice au nevoie de 6 ori mai mult curent (4.5-5.4A) decat un compresor Engel in modul frigider, in 6 ore pot descarca un accumulator auto – ceea ce nu e foarte bine cand ai o singura baterie!
In plus racitoarele termoelectrice pot raci doar pana la 30 grade sub temperatura ambientala. Nu pot ingheta sau mentine o temperatura interna constanta. In consecinta poate dura multe ore sa raceasca de exemplu o bautura carbogazoasa calda. Prin comparatie, frigiderele ENGEL pot ajunge la temperatura de refrigerare (0-5 grade celsius) in mai putin de 20 minute si pot ajunge in modul de congelare in aproximativ 30 minute.
Modelele de racitoare termoelectrice nu pot mentine o temperatura interna constanta, pe cand frigiderele ENGEL au control termostatat si pot porni si opri compresorul pentru a mentine temperatura interioara constanta, independent de temperatura exterioara.
Unitatile termoelectrice de racire sunt mult mai zgomotoase decat frigiderele Engel – ele produc undeva intre 50-60 decibeli, pe cand unitatile Engel sunt masurate sub 40db.

Parti pozitive
Sunt foarte ieftine – in general sub 100USD

2. Compresoare cu motor clasic si piston (biela-manivela)

Competitorii nostri sunt obligati sa foloseasca aceste tipuri de compresor. Majoritatea, de fapt, sunt produse in China – dar unele sunt in continuare fabricate in Germania (Danfoss). De ce spunem ca sunt obligati? Pentru ca detinem patentul exclusiv pe plan mondial pentru motoarele cu miscare oscilanta si liniara. Motoarele ENGEL sunt produse intr-un singur loc in lume, si anume fabrica SawaFuji din Japonia.

Parti negative
Compresoarele cu motor rotativ si mecanism biela-manivela au multe piese in miscare – prea multe pentru a suporta miscari de tip off-road, camion sau barca, acestea fiind tot timpul in miscare, aducand solicitari suplimentare motorului si compresorului – vibratii, leganari, socuri samd. Atentie la costurile pieselor de schimb si manopera!
Cum spuneam, compresoarele si motoarele clasice nu pot rezista la socurile si vibratiile la care compresoarele Engel pot rezista – in special in timp ce functioneaza!!! Frigiderele – congelator ENGEL sunt construite sa tolereze medii cu vibratii ridicate – off-road, cabina unui camion sau o barca puternica.Toleranta la vibratii si socuri recomanda compresoarele ENGEL (SawaFuji) ca fiind mult mai potrivite pentru barci, masini 4x4, camioane si in general orice activitate unde exista socuri si vibratii.
Fiabilitatea a fost intotdeauna o problema pentru compresoarele clasice, IN SPECIAL in vehiculele in miscare – datorita intolerantei la vibratii.
Compresoarele cu biela-manivela necesita la pornire un curent de 2.6 ori mai mare decat compresoarele ENGEL. De cele mai multe ori necesita ca instalatia vehiculului Dvs. sa fie refacuta ca sa poata face fata la aceasta nevoie de curent la pornire. Deasemeni, compresoarele clasice nu pot trece singure peste o cadere de tensiune in timpul alimentarii de la bateria auto (de ex. cand porniti motorul masinii). Compresoarele ENGEL pot.
Frigiderele portabile cu compresor cu motor rotativ si mecanism biela-manivela pot fi de multe ori mult mai scumpe.

 Frigiderele ENGEL consuma cu 50% mai putin curent fata de frigiderele Waeco, conform testelor efectuate de Power Boat Reports Magazine (Aprilie 2007) – de fapt, Engel a fost cea mai buna alegere din 4 modele testate.

Multi competitori pretind a vinde congelatoare dar de fapt nu pot raci sub 18 grade Fahrenheit (7 grade Celsius) – ceea ce nu este in regula pentru mancarea ce trebuie sa fie inghetata. Modelele Engel pot raci fara probleme pana la zero grade Fahrenheit  (-18 grade Celsius) si chiar mai mult.

Compresoarele clasice produc mult zgomot electronic in spectrul de inalta frecventa (sisteme de comunicatii radio, marine, unde scurte) si este dificil (uneori imposibil) sa fie suprimat. Deasemeni produc o cantitate foarte mare de caldura, deci necesita fante de ventilatie mai mari si ventilatoare.

Unele teste ale producatorilor (chiar si fisele tehnice) sunt inselatoare, ca sa nu spunem mincinoase. Ei masoara cea mai mica temperatura pe suprafata cea mai rece, si NU o masoara in mijlocul cutiei de racire asa cum procedeaza ENGEL. Noi nu vrem sa ne pacalim clientii, si nu vom face asta niciodata. Ca urmare, daca doriti sa cumparati de la o firma competitoare... mare atentie la consumul necesar pentru a atinge aceeasi temperatura ca un ENGEL in mijlocul cutiei!

Cu mai mult de 4 milioane de unitati vandute pana acum, va asiguram ca stim exact ce facem! 


Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea utilizarii cookies. Aflati mai multe aici...
X

Back to top